House in Buechberg / Kit Architects

0

House in Buechberg / Kit Architects

© Ruedi Walti

© Ruedi Walti© Ruedi Walti© Ruedi Walti© Ruedi Walti+ 19

© Ruedi Walti
© Ruedi Walti

Text description provided by the architects. Located on the southern edge of the hamlet Tobler, on the northern slope of Buechberg, the old farm dates from the 18the century and was partly built in the traditional style of a log house, which makes it particularly valuable to preserve. Like most houses in the hamlet, it also originally had an attached barn and outbuilding. The barn no longer exists, but the volume it occupied served as a model to increase the living space of the house. The outbuilding has been demolished and replaced with a second residential unit which takes up traditional design vocabulary and connects seamlessly with the rest of the building.

© Ruedi Walti
© Ruedi Walti

The original farm was a timber construction on a sandstone plinth, flanked by a stable and barn until the 1960s. The log construction was in good condition, but the stable, which served as a shed storage, was in poor condition and had to be demolished. Likewise, the west exterior wall of the building, made of matchboards, could not be preserved because it had been badly damaged by woodworms, and moisture combined with improper load transfer threatened to damage it. ‘collapse in part.

© Ruedi Walti
© Ruedi Walti
Section
Section

House with old barn. The adjoining barn served as a model to expand the living area of ​​the building, creating a spatial interaction between the rooms located in the construction of the original log home and the new area which benefits from high barn-like ceilings. . Two large openings to the north open onto the view towards Lake Constance.

© Ruedi Walti
© Ruedi Walti

The central area has retained its functionality: housing the staircase, the entrance with a bathroom on the first floor, and a hallway, a dressing room and a newly added bathroom on the second floor. This part of the building was also renovated and the ceiling on the first floor was replaced with a solid wood ceiling because its bearing capacity was insufficient and some sections showed signs of sagging.

Old hangar. The second residential unit, a new construction, completely replaced the shed, but its original slope was retained. However, the eaves of the north facade have been raised by about 1 meter to optimize the height of the room, the lighting and the view of Lake Constance. During construction, a sandblasted concrete wall was used to replace the old freestone foundation, while retaining the characteristic level changes.

© Ruedi Walti
© Ruedi Walti

The ground floor has two bedrooms and a bathroom, the upper floor has an American kitchen, a living room and a dining room. The original wall of the log house remains unchanged and is exposed on one side of the shed.

Ground floor plan
Ground floor plan

Facade. The new facade was made with a vertical strip cladding in the style of the traditional barns and stables of the hamlet. For shade and privacy, the windows can be covered with special wooden sliding shutters that evoke the original look of the farmhouse.

In accordance with the development of the settlement, the protrusions and recesses divide the facade into a small number of larger panels. The facade of the original building remained unchanged, except for the installation of the front door where a window was located.

© Ruedi Walti
© Ruedi Walti

Arts and crafts. The renovation took place in close consultation with the authorities responsible for the preservation of historic buildings and was carried out by local craftsmen.

© Ruedi Walti
© Ruedi Walti



Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.